Projekt mieszkania na Przymorzu

Mieszkanie w stanie deweloperskim w kształcie litery L. Pozornie duży metraż, korzystny układ pomieszczeń, spełniający wymogi Inwestora okazał się jednak dużym wyzwaniem aranżacyjnym.

Najtrudniejsze było wykonanie takiej aranżacji salonu z aneksem, aby w dość nieustawnym pomieszczeniu znalazły się wszystkie elementy wyposażenia, które zażyczył sobie Inwestor. Dodatkowa trudność polegała na pozbyciu się efektu wagonu przy wchodzeniu do salonu przez dość długi korytarz. Zabieg jaki tu zastosowaliśmy to wysokie lustra na ścianie wąskiego korytarza, które optycznie poszerzyły nam przestrzeń sprawiając, że wizualnie szybciej wchodzimy do strefy dziennej.

Spore lustro zastosowaliśmy również na ścianie komina, który znajdował się w centrum salonu, dzięki temu salon zyskał kolejne metry kwadratowe przestrzeni. Sufity podwieszane z podświetleniem wnęk dają możliwość manipulacji oświetleniem w zależności od sposobu spędzania w nim czasu.

KONTAKT

ADRES

ul. VII Dwór 4a
80-301 Gdańsk

FORMULARZ KONTAKTOWY