Budynek usługowo-biurowy z lokalem gastronomicznym w Oliwie

Główne założenia projektowe to wykorzystanie odnawialnych źródeł energii oraz materiałów elewacyjnych naturalnego pochodzenia, ze względu na położenie w sercu Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego.

W ramach zagospodarowania powstały tarasowe aleje, które łączą się za pomocą wind zewnętrznych oraz platform przyschodowych z poziomami wyższymi.

Różnorodna roślinność, kaskady wodne i drewniane tarasy z enklawami dla strudzonych pieszych są dodatkową atrakcją tego miejsca.

Zabudowa powstała w tym miejscu jako tarasowa- wykorzystując duże różnice poziomów terenu.

W podziemnej części budynku znalazły się pomieszczenia, gdzie nie wymagany jest dostęp do światła dziennego, jak sala zajęć ruchowych, sala wielofunkcyjna, toalety i pomieszczenia techniczne.

W miejscach zaś dobrze doświetlonych biura a także kawiarnia z pijalnią soków.

Pozostałe kondygnacje to mała gastronomia, sale warsztatowe/biurowe na pierwszej kondygnacji wraz z pomieszczeniami biurowymi oraz laboratoria /sale konferencyjne na pozostałych piętrach

Istniejący dom jednorodzinny podpiwniczony, składający się z dwóch kondygnacji nadziemnych, stanowiących odrębne lokale mieszkalne został zaprojektowany w oparciu o potrzeby inwestora.

Nadbudowana została kolejna kondygnacja domu z zachowaniem istniejącego obrysu budynku, całość zakryto dachem mansardowym..

Przebudowano ściany zewnętrzne poszerzając istniejące otwory okienne, dla uzyskania nowoczesnej bryły budynku.

Obiekt zaprojektowany przez naszych architektów we współpracy z Studiem Architektonicznym AG w 2017 roku.

KONTAKT

ADRES

ul. VII Dwór 4a
80-301 Gdańsk

FORMULARZ KONTAKTOWY